fallback

Предстои основен ремонт на Дунав мост 1

Таксите за преминаване по моста ще бъдат намалени, но не и изцяло премахнати, тъй като ще бъдат един от източниците на средства за ремонта

16:21 | 28.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Наложителен е основен ремонт на Дунав мост 1 при Русе – Гюргево, заяви министърът на транспорта Петър Мутафчиев след срещата си със своя румънски колега Людовик Орбан. Тя се проведе днес в град Русе, съобщиха от транспортното министерство.

Сформирана е работна група между двете министерства на транспорта – у нас и в Румъния, които да изготвят план график със срокове и финансов анализ за извършването на планирания основен ремонт.

Таксите за преминаване по моста ще бъдат намалени, но не и изцяло премахнати, тъй като те ще бъдат един от основните източници на средства за ремонтните дейности, съобщават още от МТ.

Що се отнася до Дунав мост 2, по думите на Людовик Орбан се очаква през месец октомври да бъде положена първата копка на румънския бряг за прилежащата инфраструктура. До средата на следващата година се очаква да бъде сформирана структура за управлението на Дунав мост 2, заяви още министър Мутафчиев.

Транспортните министри на България и Румъния са коментирали и инициативите за строителството на нови мостови връзки на р. Дунав по протежението на българо-румънския граничен участък. Румънската страна се е ангажирала да предостави на България предварителното проучване за строителството на моста при Оряхово – Бекет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:40 | 27.08.22 г.
fallback