fallback

България сред 10-те най-етични туристически дестинации за 2008 г.

Сред останалите класирани са Аржентина, Боливия, Чили, Хърватия, Намибия, Коста Рика и др.

10:25 | 28.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

България е сред най-етичните дестинации в света за 2008 година, се казва в доклад на австралийския туристически сайт Travel Blackboard.

„С всяка година интересът на обществото към отговорния туризъм нараства“, коментира Джеф Грийнуолд, който е изпълнителен директор на „Етични пътешествия“ и съавтор на доклада.

Най-етичните туристически дестинации в света за 2008 година по азбучен (латиница) ред са: Аржентина, Боливия, България, Чили, Хърватия, Коста Рика, Естония, Намибия, Никарагуа и Южна Африка.

При изготвянето на класацията са използвани публично достъпни данни от Програмата на ООН за развитие, УНИЦЕФ, Колумбийския университет и Йейлския университет, допълва Кристи Хувър, съавтор на доклада. Взимат се предвид три основни фактора – опазване на околната среда, условия за живот и опазване на човешките права.

Авторите на доклада уточняват, че нито една от избраните страни не отговаря в пълна степен на всички критерии, но им се „гласува доверие“, като е обърнато внимание на местните специфики и условията, които може да се предложат на туристите.

В предходното издание на подреждането, което се прави на всеки две години, са влизали: Бахамите, Бразилия, Китай, Коста Рика, Доминиканската република, Индия, Ямайка, Мексико, Филипините, Южна Корея, Тайван, Тайланд, Тринидад и Тобаго.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:37 | 13.09.22 г.
fallback