fallback

ОСА на Унифарм гласува за 2 лева дивидент на акция

Дивидентът ще се изплаща в три месечен срок от датата на ОСА чрез инвестиционен посредник или клоновете на Банка ДСК в страната

14:25 | 24.07.08 г.

Акционерите на Унифарм АД са гласували за разпределяне на 2 лева дивидент за акция за 2007 г. на проведеното ОСА на 22 юли, съобщи БФБ-София.

Дивидентът ще се изплаща в три месечен срок от датата на ОСА чрез инвестиционен посредник или клоновете на Банка ДСК в страната.

Последната дата за сключване на сделки с акции на Унифарм, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 1 август.

В интервю за Investor.bg, Огнян Палавеев, изпълнителен директор на Унифарм, каза че за 2008 г. компанията планира 2 млн. лв. печалба.

Предметът на дейност на Унифарм АД е производство на лекарствени средства, научно-изследователска и експериментална дейност в областта на производството на лекарствени средства, установяване на качеството на произвежданите лекарствени средства, пласментно-снабдителска и търговска дейност в страната и чужбина.

Компанията произвежда както собствени продукти, така и продукти по възлагателен договор за основния си партньор Софарма АД.

Основни акционери, притежаващи над 5% от акциите на дружеството, са Огнян Донев с 38,37%, Венцислав Стоев с 19,25% и Огнян Палавеев с 12,89%.

Днес нямаше сделки с акциите на Унифарм.

 

Свързани компании:

Унифарм АД(59X)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:09 | 11.09.22 г.
fallback