fallback

Депутати искат обяснения от Апостолов за продажбата на Пловдив-БТ

Предлага се до края на месеца шефът на КФН да обясни дали е имало нарушения при борсовата приватизация на цигареното дружество

11:35 | 23.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Депутати от опозицията предлагат председателят на Комисията по финансов надзор (КФН) Апостол Апостолов да бъде поканен за изслушване от Комисията по икономическа политика във връзка с продажбата на акции на „Пловдив-БТ“ (Цигарена фабрика Пловдив), съобщи БТА.

Нено Димов (от ДСБ), Мартин Димитров (от ОДС) и независимият народен представител Мария Капон са изпратили писмо с искането до председателя на парламентарната комисия Йордан Цонев.

Депутатите настояват Апостолов да представи становището на КФН по отношение на продажбата на акции от цигарената фабрика дали има констатирани нарушения и ако има - защо и как са били допуснати.

Извършената по-рано този месец продажба хвърли сянка върху иначе най-прозрачния пазарен инструмент - фондовата борса - и е важно да бъде уточнено дали борсата работи прозрачно и по определени правила“, се посочва в писмото, предоставено на медиите.

Димов, Димитров и Капон предлагат изслушването да бъде насрочено до края на месеца и на него да бъдат поканени и представители на Министерството на икономиката и енергетиката.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:29 | 13.09.22 г.
fallback