fallback

Метролиния Надежда-Черни връх ще струва 470 млн. лв. ще е готова през 2012*

Очакванията са строителството на този участък от софийското метро да започне през есента

13:27 | 22.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Турската „Доуш Иншаат ве Тиджарет“ АД и Обединение „Метротрейс“ са фирмите, класирани от Столичната община за изграждането на втория метродиаметър в София, съобщиха от Министерство на транспорта. 

Участъкът, който е предмет на откритата тръжна процедура, включва трасето „Пътен възел Надежда - Централна жп гара - пл. „Св.Неделя“ - НДК – бул. „Черни връх“ с обща дължина 6,4 км и 7 метростанции.

Заради разлики в технологиите на строителство, участъкът е разделен на две обособени позиции съгласно Закона за обществените поръчки. Първата обособена позиция № 1 е „Пътен възел Надежда - Централна ж.п.гара - пл. „Св.Неделя“ - бул. „Патриарх Евтимий“ с дължина 3,8 км и 4 метростанции, а втората - бул. „Патриарх Евтимий“ - НДК - бул. „Черни връх“, с дължина 2,6 км и 3 метростанции, включваща и завършването на участък с частично изградени конструкции с дължина около 1 км в района на НДК.

За обособена позиция № 1 комисията за избор на изпълнител е класирала на първо място „Доуш Иншаат ве Тиджарет“ при предложена цена от 329 млн. лв.

За обособена позиция № 2 на първо място е класирано Обединение „Метротрейс“ при оферирана цена от 141,96 млн. лв. Общата стойност на двата участъка съгласно офертите на класираните на първо място участници за двете позиции възлиза на 470,09 млн. лв.

От днес тече 10-дневният срок за обжалване на офертата на класирания на първо място кандидат от останалите участници в конкурса. Ако след този срок няма възражения, ще се пристъпи към подписването на договора.

Срокът за изграждането на метродиаметъра е 45 месеца, като се очаква строителството да започне тази есен и да завърши през 2012 година.

Проектът е предвиден за финансиране от ОП „Транспорт" 2007-2013 г. с индикативен бюджет от 185,19 млн. евро, от които 157,41 млн. евро - от Европейския фонд за регионално развитие и 27,78 млн. евро - национално съфинансиране.

В обединението Метротрейс влизат Трейс Груп Холд, СБ Инженеринг и Трейс София.

*Информацията е актуализирана в 17.10 часа

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:30 | 31.08.22 г.
fallback