fallback

Двоен ръст на консолидираната печалба на Вапцаров Холдинг до 1,4 млн. лв.

Нетните приходи от продажби на продукция почти не се изменят и възлизат на 9,6 млн. лв.

16:48 | 21.07.08 г.

Нетната консолидирана печалба на Вапцаров Холдинг АД за първите шест месеца на годината е 1,433 млн. лв. или двойно повече в сравнение с година по-рано, сочи консолидираният отчет на компанията, представен чрез БФБ-София.

Нетните приходи от продажби на продукция почти не се изменят и възлизат на 9,6 млн. лв., а общите приходи от продажби нарастват с 9,5% до 11,221 млн. лв.

Вапцаров Холдинг консолидира финансовите резултати на Вапрес ЕООД, ВАП Хидро ЕООД и ВАП Продакшън ЕООД. По-рано през годината холдинговото дружество стана мажоритарен собственик на първите две.

Вап Хидро ЕООД се занимава основно с инженерингова дейност и търговия в областта на хидроенергетичното оборудване, а Вапрес ЕООД се занимава основно с инженерингова дейност и търговия в областа на ковашко-пресовото оборудване.

ВАП Продакшън ЕООД ще се занимава основно с дейността по производството на конструираното и договорено за производство от другите две дружества оборудване.

Собственият капитал на Вапцаров Холдинг е 5,5 млн. лв., основният – 515 хил. лв., а активите към края на юни възлизат на 18,7 млн. лв.

По думите на председателя на надзорния съвет на Вапцаров Холдинг – Красимир Дачев, очакваните консолидирани приходи и печалба за настоящата година са съответно 25 млн. лв. и 1,8-2 млн. лв. печалба.

Днес 35 акции от капитала на дружеството смениха собственика си при цена 26 лева.

 

Свързани компании:

Вапцаров Холдинг АД(VAP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:50 | 31.08.22 г.
fallback