fallback

Карлово продължава ремонтите с парите от софийския боклук

Ремонтът, който обхваща отсечката от кръстовището с ул. “Тодор Каблешков” до изхода за София, трябва да приключи до есента

14:57 | 21.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Започнаха строително-ремонтните дейности по втората фаза на реконструкцията на подбалканския път в отсечката, която минава през Карлово, с част от парите, осигурени от държавата срещу депонирането на 80 000 тона софийски отпадъци на местното сметище.

Участъкът обхваща улиците “Ген. Карцов” и “Теофан Райнов”. Първата част на “Ген. Карцов” бе ремонтирана миналото лято с половината от предвидените 2,16 млн. лв., сега започва работата по западната половина на улицата с останалите средства.

Ремонтът, който обхваща отсечката от кръстовището с ул. “Тодор Каблешков” до изхода за София, трябва да приключи до есента.

До октомври трябва да бъде завършена реконструкцията и на втората част на ул. “Теофан Райнов”. За цялата улица са предвидени 2,151 млн. лв., от които за първата фаза бяха похарчени 789 хил. лв.

В ремонта влиза подменяне на старите етернитови водопроводи с нови полиетиленови и полагане на тръби за газ. Ще се поправят тротоарите и шахтите, а отгоре ще се полага нова асфалтова настилка.

Изпълнител на двата проекта е “Пътстрой пътища” АД.

До момента са готови три от 11-те обекта в общината, финансирани с парите от боклука на София - петата клетка на депото за твърди битови отпадъци, подмяната на водопровода и асфалтовата настилка на ул. “Ген. Заимов” и почистването на десетките нерегламентирани сметища в района, съобщиха от общината.

Петата клетка на депото бе завършена с 2,5 млн. лв., а за другите два обекта бяха заделени по 630 хил. лв.

До дни ще бъдат готови още няколко обекта, по които сега текат довършителни работи. Това са канализацията на с. Дъбене, благоустрояването на кварталите “Иван Ночев” и “Петър Димков” (Военното градче) и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:06 | 12.09.22 г.
fallback