fallback

Преглед на печата за 19 юли

209 замени и продажби на военни имоти, извършени в периода 2005-2008 г., разследва прокуратурата, научи "Сега". При голяма част от сделките, сключвани по времето на министър Веселин Близнаков, са констатирани нарушения

10:42 | 19.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Прокуратурата разследва 209 сделки с военни имоти в. Сега

209 замени и продажби на военни имоти, извършени в периода 2005-2008 г., разследва прокуратурата, научи "Сега". При голяма част от сделките, сключвани по времето на министър Веселин Близнаков, са констатирани нарушения.

При част от документите има съмнения за невярно съдържание. Например имало случаи на фалшифициране на категорията земя, което автоматично дава отражение и на цената й. Военният министър Николай Цонев обяви, че има и случаи, в които в министерството липсват документите за извършени замени и продажби. Имотите са разпръснати на територията на цялата страна и това допълнително забавя прокурорите.

Пием по 70 л бира годишно в. Стандарт

Бирата поскъпна, но ръстът на цената й е значително по-нисък от нивото на инфлация. Това заявиха днес от Съюза на пивоварите у нас, според които цената на горчивата течност оттук нататък ще зависи от стойността на суровините и материалите за нея.

Тази година реколтата от ечемик и хмел са много добри, това обаче не означава, че можем да очакваме поевтиняване на пивото, смятат производителите.

Потреблението на бира е 70 литра за 2007 г. на човек от населението. В Европа най-голямо е потреблението в Ирландия - 160 литра, в Чехия и Германия пият по 130 литра. Най-голямото потребление у нас е било през 1990 г. - 87-90 литра на човек.

Купуваме свещи за морето в. Новинар

Освен с бански костюми летовниците се запасяват и със свещи, преди да заминат по черноморските ни комплекси, научи “Новинар”. Причина за това е честото спиране на тока в курортите ни. За около 4 часа вчера на тъмно останаха комплексите Свети Влас и Елените, съобщиха от местното електроразпределително дружество “EVN”. Прекъсването е причинено от претоварване на мрежата, обясниха от компанията.

Още вечерта направихме опит да пуснем резервното захранване, но поради голямото потрбление системата прекъсна автоматично, оплакаха се пострадали хотелиери. Само преди две седмици авария остави без ток курортите Слънчев бряг, Несебър, Поморие и Равда. В продължение на 6 часа туристите бяха без ток, заради което много от чуждестранните летовници обещаха да не стъпват повече в български курорти. От “EVN” обещаха, че ще изплатят обезщетения на хотелиерите за изгърмелите електрически уреди, но няма да плащат за нанесени вреди от напусналите комплексите туристи.

Парк "Странджа" може да бъде заличен, алармират еколози в. Дневник

Екологичната коалиция "За да остане природа в България" алармира, че следващата седмица Министерство на околната среда и водите (МОСВ) може да вземе решение за заличаването на Природен парк "Странджа". Във вторник междуведомствената комисия към Висшия експертен съвет на МОСВ ще обсъжда дали да одобри новия устройствен план на община Царево.

През април експертите върнаха плана за допълнителна екологична оценка и оценката за съвместимост с Натура 2000. Планът предвижда почти 100% застояване на крайбрежието между Лозенец и Резово, включително и територии, които попадат в границите на природния парк.

Единственото изключение са двете защитени местности – Устието на Велека и Силистар. За сметка на това обаче с плана на практика ще се узакони спреният незаконен строеж на комплекс "Златна перла".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:14 | 17.08.22 г.
fallback