fallback

В Елин Пелин протестират заради неизпълнен ангажимент на пътния фонд

Причината за протеста е бездействието на фонда по отношение на ремонта на пътя между Елин Пелин и Мусачево и между Мусачево и Хан Богров

10:31 | 18.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Жителите на община Елин Пелин ще проведат тази вечер в 19.00 часа протестен митинг на изхода на Мусачево за Хан Богров заради неизпълнен ангажимент на фонд „Републиканска пътна инфраструктура“ (РПИ) за рехабилитация на пътя, съобщи председателят на общинския съвет Емил Мишов, цитиран от БТА.

Причината за протеста е бездействието на фонд РПИ по отношение на ремонта на пътя между Елин Пелин и Мусачево и между Мусачево и Хан Богров, по думите на Мишов.

Инициаторите на протеста очакват от областното пътно управление да изпълни обещанието си, дадено в писмо до общината, че до края на юни тази година републиканската част от пътя ще бъде ремонтирана, добави той.

Решихме да изразим позицията си по този начин вследствие на продължаващата вече години кореспонденция с фонда за състоянието на пътищата, за които те отговарят, каза Мишов. Още в началото на мандата си сегашният кмет на общината Галя Георгиева е изпратила писмо до фонда с искане за незабавен ремонт на участъците, за които се грижат от фонда. Отговорът оттам е бил, че това е възможно, ако има пари, обясни Мишов.

От 24-те хиляди жители на общината вече близо 3100 са се подписали в подписка за необходимостта от рехабилитация на пътя. Неин инициатор е Златослав Златанов, общински съветник в Елин Пелин. Подписката ще бъде изпратена до премиера, министъра на регионалното развитие, областния управител и до областно пътно управление – София.

Девет милиона лева са парите, които са заложени за инженерна инфраструктура в бюджета на общината за тази година, обясни Мишов, като значителна част от тях са за ремонт на вътрешната пътна мрежа.

Според Емил Мишов съвсем скоро може да се очаква затварянето на надлеза при жп гара Елин Пелин, който е по пътя, свързващ автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“. Причината за това е изключително лошото състояние на съоръжението, което се поддържа от фонд РПИ, обясни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:21 | 13.09.22 г.
fallback