fallback

Пет прехвърлящи моста за възлови кръстовища строят в София догодина

Прехвърлящите мостове ще трябва да се изграждат с по две ленти за движение във всяка посока

17:42 | 17.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Пет прехвърлящи моста за възлови кръстовища в София ще бъдат изградени през следващата година, съобщи заместник-кметът Велизар Стоилов, цитиран от БТА.

Мостовите конструкции ще бъдат построени на кръстовищата на бул. „А. Малинов“ и бул. „А. Ляпчев“, бул. „Цар Борис Трети“ и Околовръстния път, бул. „Сливница“ и Околовръстния път, ул. „Горублянско шосе“ и бул. „Цариградско шосе“ и на ул. „Суходолска“ - жп прелеза по линията София – Перник.

Столичната община ще даде основните технически параметри по подготовката и изграждането на стоманените прехвърлящи мостове, обясни Стоилов. Спечелилият обществената поръчка ще извърши пълния инженеринг и изграждането на конструкциите, допълни той.

Мостовете са тип „Зелер“ - стоманен тип с болтове за основни връзки, без използването на нитове или заварки. Конструкциите трябва да са изградени от стандартни елементи, които при нужда да бъдат подменяни.

Наклонът на мостовите конструкции трябва да бъде 6 на сто, с изключение на моста на ул. „Суходолска“ при жп прелеза, който ще е с наклон 8 на сто. Височината на конструкциите трябва да е 4,8 м, а тази на ул. „Суходолска“ - 7 м.

Максималната допустима скорост по прехвърлящите мостове ще е 40 км в час.

Прехвърлящите мостове ще трябва да се изграждат с по две ленти за движение във всяка посока.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:18 | 11.09.22 г.
fallback