fallback

КЗК разследва придобиването на Кейбълтел и Виком, съмнява се за монопол

Планираната сделка поражда сериозни съмнения за установяване на господстващо положение най-вече на пазара на "платена телевизия"

17:10 | 17.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува производство във връзка с уведомление от страна на ФН Кабел Кооператиф У.А., Холандия, за намерението на дружеството да придобие пряк или непряк самостоятелен контрол върху българските дружества "КейбълТел" ЕАД и "Виком България", съобщиха от комисията.

Проучването на КЗК показва, че планираната сделка поражда сериозни съмнения за установяване на господстващо положение най-вече на пазара за предоставяне на услугата "платена телевизия", което може да доведе до ограничаване и/или нарушаване на ефективната конкуренция на пазара.

Комисията е установила, че събраната информация и доказателства не са достатъчни за разрешаване или забрана на разглежданата концентрация и е постановила извършване на задълбочен анализ, относно промените, които биха настъпили върху всички засегнати пазари и конкурентната среда, в резултат на планираното придобиване.

Припомняме, че през април КЗК разреши придобиването на пълен косвен контрол върху Виком и Кейбълтел от страна на „Уайлд Маунтин Холдинг Б.В.”, Холандия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:00 | 09.09.22 г.
fallback