fallback

Гафът с последната дата с право на нови акции е по вина на КТИ Съединение

По вина на Корпорация за технологии и иновации Съединение АД-София не е направена проверка дали трансфера на документи чрез електронния подпис е извършен

09:44 | 17.07.08 г.

Веднага след проведеното на 27 юни Общо събрание на акционерите (ОСА) на Корпорация за технологии и иновации Съединение АД-София, съгласно законовите разпоредби, е изпратен по електронен път протокол и материали от събранието до трите институции – Комисията за финансов надзор, Централен депозитар АД и БФБ-София АД, съобщи КТИ Съединение чрез БФБ-София.

По вина на Корпорация за технологии и иновации Съединение АД-София не е направена проверка дали трансферът на документи чрез електронния подпис е извършен. Този пропуск налага повторно изпращане на материалите от събранието на БФБ-София АД на 11 юли.

Корпорация за технологии и иновации Съединение АД-София се извинява за възникналата ситуация. Създена е организация по изпращането на информация от дружеството, която занапред изключва подобни технически грешки, се казва още в съобщението.

Припомняме, че на 11 юли БФБ-София фиксира датите с право на участие в увеличението на капитала на КТИ Съединение със задна дата, поради постъпване на материалите за проведеното ОСА на КТИ Съединение едва същия ден.

В резултат на това на 10 и 11 юли бяха изтъргувани общо 818 акции на цени между 2,444 и 3 лева, въпреки че реално пазарът би трябвало да коригира цената на акциите на дружеството около четири пъти спрямо цената им на последната дата с право на участие в увеличението (9 юли) или до около 0,892 лева за брой (спрямо цената затваря от 9 юли, която е 3,568 лева).

 

Свързани компании:

Корпорация за технологии и иновации Съединение АД(KRS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:40 | 10.09.22 г.
fallback