fallback

НАП проверява големи хотелски комплекси по Южното Черноморие

През летния сезон желанието за бързи и нереално високи печалби води до укриване на реалните обороти, обясняват от агенцията

12:39 | 16.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Служителите на НАП-Бургас започват проверки на високооборотни обекти по Южното Черноморие, съобщиха от данъчната дирекция.

Те ще изискват касовите бележки при всяка поръчка или извършена продажба и ще наблюдават как се променят оборотите в наблюдаваните обекти.

Основната цел на този вид проверки е да може да се събира все по-качествен доказателствен материал, който да послужи при евентуални последващи ревизионни действия, уточниха от дирекцията. През летния сезон желанието за бързи и нереално високи печалби води до укриване на реалните обороти.

„Очаквам в много от случаите да установим съществени разминавания между досега декларираните обороти и това, което е в действителност“, коментира регионалният директор на НАП Румяна Дулева, цитиран от БТА.

Ще бъдат проверявани големи хотелски комплекси и прилежащите към тях обекти - фризьорски и козметични салони, фитнес центрове, предлаганите туристически атракции. Ще бъдат проверявани също договорите между наемател и наемодател.

От НАП-Бургас започнаха проверки и на концесионерите на плажните ивици в региона.

За първите шест месеца на годината от оперативния контрол на НАП-Бургас са извършили 1447 проверки. Почти всяка втора е завършвала със съставянето на акт за установяване на административно нарушение. Съставените актове са 724, като 237 от тях са за неиздаване на касови бележки, а 245 са свързани с неспазване на осигурителното законодателство.

За полугодието собственици на обекти са заплатили предварително санкции в общ размер на 36 800 лева. Това е било направено с цел избягване прилагането на административната мярка за запечатване на обекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:15 | 12.09.22 г.
fallback