fallback

Оправдаха четирима обвинени в злоупотреби с „царски кредити“

Съдът отхвърли обвиненията като недоказани и необосновани

12:20 | 16.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Състав на Районния съд във Велико Търново постанови оправдателни присъди за четирима обвинени в злоупотреби със средства в общ размер на 30 548 лв. за малки демонстрационни проекти или т. нар. царски кредити, съобщиха от Съдебната палата.

Съдът призна за невинен арх. Милен Маринов, обвинен, че за периода от края на 2004 г. до август 2005 г. в качеството си на длъжностно лице - председател на приемна комисия и независим инвеститорски контрол, е съставил документи с невярно съдържание за строително-монтажни работи на фирми изпълнители на малки проекти.

Според прокуратурата фирмите „Милинов“ ООД от Свищов, „Валекс“ от Трявна и „Идеал ремонт“ ЕООД от Пловдив отчели с подправени фактури несвършени работи с увеличени количества строителни материали за ремонта на три църкви в Горна Оряховица и селата Поликраище и Овча могила, на детска градина в с. Драгомирово и на мост в с. Стефан Стамболово.

Съдът отхвърли обвиненията като недоказани и необосновани, призна за невинни подсъдимите собственици на фирмите изпълнители - Валентин Милинов от Свищов, Валентин Христов от Трявна и Хасан Юсеинов от Пловдив, и постанови да бъдат отменени наложените срещу тях мерки за неотклонение и запор на банковите им сметки.

Магистратите отхвърлиха като недоказани и неоснователни предявените от Министерството на финансите към подсъдимите граждански искове за нанесени имуществени вреди в общ размер на 30 548 лв.

Съдът постанови използваните в хода на разследването специални разузнавателни средства да бъдат предоставени в разпореждане на ДОТИ-София.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжния съд във Велико Търново.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:55 | 13.09.22 г.
fallback