fallback

Атомстройекспорт получи официално разрешение на строежа на АЕЦ Белене

На 10 юли е бил подписан Протокол №1, съгласно който НЕК официално дава на Атомстройекспорт разрешение за строителството

15:36 | 15.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) на България е разгледало проекта за строителството на АЕЦ Белене и е дало на Националната електрическа компания (НЕК) разрешение за строежа, се казва в съобщение на Атомстройекспорт - компанията, избрана да построи атомната централа.

На 10 юли е бил подписан Протокол №1, съгласно който НЕК официално дава на Атомстройекспорт разрешение за строителството.

Това е важна стъпка в реализацията на проекта, която дава възможност за започване на нов цикъл на строителните дейности на площадката на централата, се казва в съобщението.

От компанията припомнят, че на 31 октомври 2006 г. НЕК обяви Атомстройекспорт за победител в конкурса за строителството на АЕЦ Белене, а подписването на договора между държавата и компанията стана на 18 януари тази година при посещението на президента на Русия Владимир Путин в България.

Стойността на проекта, който предвижда построяването на два блока с мощност по 1000 Мвт, е 3,997 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:24 | 14.09.22 г.
fallback