fallback

Българите по-критични към институциите от средния гражданин в ЕС

Близо трима от четирима анкетирани в България (72%) споделят, че управляващите в тяхната страна не се вслушва в мненията им

11:53 | 15.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Българите са по-критични от средния гражданин на Европейския съюз (ЕС) в оценките си за всички институции, показват данни от проучване на Евробарометър. Изследването се фокусира основно върху мнението на гражданите относно това дали институциите са склонни да се вслушват в обществото относно европейските въпроси.

Близо трима от четирима анкетирани в България (72%) споделят, че управляващите в тяхната страна не се вслушва в мненията им по европейските въпроси, докато сред гражданите на ЕС подобно мнение поддържат по-малко от две трети от запитаните (63%).

Най-малко три пети от анкетираните в страните от ЕС и в България са убедени, че нито европейските институции, нито правителствата в техните страни се вслушват в мнението им.

И българите, и средният гражданин на ЕС поддържат мнението, че Европейската комисия се вслушва в по-голяма степен в мнението им по европейските въпроси, отколкото Европейския парламент.

От всички анкетирани за Евробарометър само кипърците са на мнение, че тяхното правителство се вслушва в мненията им по европейските въпроси, а по-лоша оценка за своето правителство от българите дават единствено гражданите на Латвия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:45 | 07.09.22 г.
fallback