fallback

ОЦК няма да се обединява с Горубсо-Мадан, а ще купува акции от капитала му

Покупката на акции от капитала на Горубсо Мадан ще се осъществи след вливането на Горубсо РОФ в него

10:54 | 14.07.08 г.

На проведеното на 10 юли ОСА на Оловно цинков комплекс АД-Кърджали е гласувано против приемане на решение за овластяване на Управителния съвет на дружеството да предприеме действия за обединяване на дейността на ОЦК с Горубсо-Мадан АД, съобщи дружеството за добив и преработка на олово и цинк чрез БФБ-София.

По предложение на Славея Стоянова – Изпълнителен директор на Оловно цинков комплекс, ОСА е гласувало за възлагане на УС да стартира процедура по провеждане на преговори и определяне на условията по сделка за покупка на акции от капитала на Горубсо Мадан АД, като преговорите ще стартират след приключване на процедурата по вливането на Горубсо РОФ АД в Горубсо Мадан АД. Конкретните условия по сделката ще бъдат представени на извънредно ОСА.

На събранието ръководството на ОЦК АД и на мажоритарния собственик Интертръст Холдинг БГ АД, в лицето на изпълнителните директори Славея Стоянова и Роберто Младенов, са опровергали публикации в пресата относно промяна в намеренията за модернизацията на Оловен завод по технологията “Аусмелт”. Плановете на дружеството не се променят, а обявената инвестиционна програма за модернизация на Цинков и Оловен завод се изпълнява. Осигурено е финансиране от швейцарски и български банки, и от Интертръст Холдинг БГ АД, уточняват още от ОЦК.

От началото на сесията днес акциите на ОЦК губят 2,52% от стойността си до ниво от 29 лв. за брой.

 

Свързани компании:

ОЦК АД /в несъстоятелност/(5OTZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:53 | 02.09.22 г.
fallback