fallback

Акциите на Меком дебютират на борсата в сряда

Общите събрания на акционерите остават на фокус и през новата седмица, планирани са общо 30

08:02 | 14.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

През новата седмица вниманието на инвеститорите ще бъде насочено към насрочените общо 30 Общи събрания на акционерите. Интерес се очаква да предизвика и въвеждането на акциите на Меком АД за търговия на борсата, което е планирано за сряда.

Седмицата стартира с Общите събрания на седем дружества. За пет от тях 14 юли е втората дата за провеждане на събитието, тъй като на първоначално обявената не е имало необходимия кворум. Това са ХипоКапитал АДСИЦ, ФС Ходинг АД, ИД ОББ Балансиран Фонд АД, Кюстендилски индустриален парк АД и Континентал Холдинг АД. Освен тях в понеделник ще заседават още акционерите на ТБ Първа Инвестиционна банка АД и Фазан АД.

Понеделник е и последният ден за придобиване на акции на БФБ, в резултат на което ще може да се участва в предстоящите ОСА на Оргахим, Вега, Адванс Екуити Хилдинг и Адванс Терафонд АДСИЦ.

Вторник, 15 юли, е най-натовареният ден от корпоративния календар за седмицата. Очакват се Общите събрания на общо 15 дружества, за седем от които ОСА е било отложено поради липса на кворум. Вторият ден от седмицата е последният шанс за придобиване на акции с право на участие в ОСА на Ломско пиво АД, Слънце Стара Загора – Табак АД, и ИД Индустриален фонд АД.

Във вторник е последната дата за прехвърляне на правата, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на Форуком Фонд Имоти АДСИЦ. Освен това вторият ден от работната седмица е и краен срок за търговия с правата на Болкан Пропърти Инструментс АДСИЦ. Последната дата за прехвърляне на правата е 17 юли, четвъртък.

В сряда на БФБ ще бъдат въведени за търговия акциите на Меком АД. Емисията на Меком е в размер на 56 003 978 лева, разпределена в същия брой акции с номинал 1 лев. Присвоеният борсов код е MKX. IPO-то на Меком приключи през март тази година, като бяха записани 2 603 614 акции, или 24,4% от всички предложени, на цена от 2,20 лв. за брой.

Сряда е крайният срок за придобиване на акции с право на участие в ОСА на Никотиана БТ Холдинг АД и Ангер АД. През същия ден ще се проведе и Общото събрание на акционерите на Инвест Пропърти АДСИЦ.

За четвъртък е насрочено извънредно Общо събрание на акционерите на ЗММ-Металик АД, на което ще се решава за увеличение на капитала на 11 млн. лв. с парични вноски. В четвъртък ОСА ще проведат още Булгари резерв пропъртис АДСИЦ и Българска роза АД. Денят дава последен шанс за придобиване на акции с право на участие в ОСА на Пъдин Холдинг и Заводски строежи – Козлодуй АД.

През последния работен ден от седмицата ще се проведат още 4 ОСА – на АКБ Корпорация АД, Видахим АД, Пампрово АД и Хидроизомат АД. Денят е и последен срок за придобиване на право за участие в предстоящите Общи събрания на Домокат, Хасково-Табак и Глобекс Истейт Фонд АДСИЦ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:34 | 02.09.22 г.
fallback