fallback

Ворскла стийл ще достави 170 хил. т суровини в Кремиковци

Подписаният договор предвижда доставка на суровини, на коксуващи въглища и осигуряване на редовни доставки на газ, електроенергия и транспорт

17:46 | 11.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Ворскла Стийл България, част от Група Финанси и Кредит на украинския бизнесмен Константин Жеваго, ще предостави 170 хил.т суровини в Кремиковци през следващите два дни, съобщиха от компанията. Споразумението за доставка на суровини бе постигнато тази нощ.

Ръководството на Ворскла Стийл е подписало днес договор за ишлеме с ръководството на металургичния комбинат. Съгласно договора е създаден Операционен съвет, в състава на който влизат шестима души - по трима представители на Кремиковци и на Ворскла Стийл.

Подписаният договор предвижда доставка на суровини, на коксуващи въглища и осигуряване на редовни доставки на газ, електроенергия и транспорт.

Според условията на договора е предвидено да бъдат платени на Кремиковци изразходваните средства за преработката на суровините. Готовата продукция ще бъде реализирана ексклузивно от Ворскла Стийл България както на външни, така и на вътрешния пазар.

Подписаният договор за ишлеме е част от Програмата за реанимация на комбината и ще позволи да се запази производството и работоспособността му.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:48 | 11.09.22 г.
fallback