fallback

Преглед на печата за 11 юли

07:57 | 11.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

България в надпревара с ОЛАФ и времето за САПАРД

в. Дневник

Ако България сама разкрие още нередности по САПАРД, Европейската комисия няма да има аргумент да спре още средства по предприсъединителната програма. Ако обаче разкритията дойдат първо от Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ), страната може допълнително да загуби пари. Това каза източник от дирекция "Земеделие" на Еврокомисията, който очаква в следващите седмици властите в София да обявят след разследвания още нарушения по програмата "като превантивна мярка" срещу санкции от Брюксел.

Бизнес интереси са основна версия за взрива

в. Сега

Икономически интереси са основната версия на прокуратурата за взривовете в Челопечене, заяви вчера наблюдаващият военен прокурор по делото Евгени Иванов. Не са изключени и версиите за умишлен пожар и авария по технически причини. Според водещата версия експлозиите са предизвикани с цел да прикрият далавери или за да подготвят терена за приватизация. По сигнал на ДАНС за липсващи 200 тона от поделението прокуратурата разследва командира му Мирослав Митов.

Междуградските автобуси пътуват празни

в. Новинар

Пет пъти по-малко са клиентите на автобусните фирми през тази година в сравнение с 2007 г., съобщиха вчера от Асоциацията на автобусните превозвачи. Основната причина за липсата на пътници е повишението на цената на билетите с 10 процента от началото на този месец, обясниха превозвачи. Пътят с автобус до морето поскъпна заради увеличените цени на горивата.

Бургаските гари стават яхтени пристанища

в. Новинар

Част от пристанището в Бургас ще бъде превърнато в яхтен порт, на който ще могат да акостират и кораби с туристи. Това стана ясно, след като вчера бургаският кмет Димитър Николов и шефът на пристанищната инфраструктура Стефан Сеферов одобриха проекта, който трябва да бъде готов до 2014 година. На порта ще бъдат издигнати бизнес сгради и атракциони, като целта е градът да привлича повече посетители и чрез яхтен туризъм, обясниха от транспортното министерство.

Царево пак блесна със строителен скандал

в. Дневник

Никой няма право да строи по време на летния сезон на територията на община Царево и околните курорти с изключение на самата община. В заповедта си за забраната на строителните дейности в района кметът на Царево Петко Арнаудов е записал, че тя не засяга изграждането на комплекс, на който самата община е възложител. Това е строящият се в момента, недалеч от плажа, център за обучение на кадри в туризма, който е съвместен проект на Царево и Министерството на труда и социалната политика. За казуса сигнализираха туристи, подложени на непрестанния шум, прах и движение на бетоновози около бъдещия център за обучение.

100 000 л гориво и 800 шишета пиячка изнасят от Капитан Андреево

в. Стандарт

110 000 л дизелово гориво, 1 558 л бензин -А95 и 93 туби масло за дизелови мотори и антифриз е наличността на безмитната бензиностанция на ГКПП ”Капитан Андреево”. Снощи и тя беше затворена окончателно, както всичките й безмитни побратими. От днес тръгна инвентаризацията й.

От трите безакцизни магазина, които също пуснаха кепенците, ще бъдат изнесени над 800 бутилки алкохол, 27 кашона цигари, няколко кашона с шоколади и малки количества безалкохолно, минерална вода, слънчеви очила, козметика и камъни “Сваровски”. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:43 | 27.08.22 г.
fallback