fallback

Преглед на печата за 10 юли

08:04 | 10.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Вадят спортните имоти на тезгяха

в. Стандарт

Девет обекта на Националната спортна база ЕАД бяха включени в забранителния списък към закона за приватизация, който депутатите приеха на второ четене днес. В забранителния списък към закона попадат и 66 здравни заведения, както и търговски дружества с над 50 на сто държавно участие, след които АЕЦ "Козлодуй", НЕК и "Булгаргаз". Сред неподлежащите за продажба спортни съоръжения са националният стадион "Васил Левски" и спортната база в Белмекен. Останалите десет обекта на Национална спортна база ЕАД могат да бъдат пуснати на пазара след публикуването на закона в Държавен вестник. Сред тези спортни бази са стадион "Юнак", зала "Христо Ботев", базата на ЦСКА на четвърти километър и други.

Според проучване 64% от българите няма да почиват

в. Дневник

Данните от национално представително изследване на НЦИОМ, проведено между 29 юни и 6 юли 2008 г. сочи, че 64% от българите няма да почиват през това лято. През миналата 2007 година техният дял беше 62%, а през 2006 г. 67%, съобщи Агенция Фокус. По-често няма да почиват през лятото хората на възраст над 50 години, бедните, хората с ниско образование и живеещите в селата. Делът на столичаните, които няма да почиват през лятото, е 32% - двойно по-нисък от средния за страната.

Плажовете остават с 10-годишни концесии

в. Дневник

Икономическата комисия към парламента отхвърли единодушно възможността морските плажове да бъдат отдавани на концесия за срок от 20 години. Това беше предвидено с промените в закона за концесиите, внесени от правителството, предложението обаче предизвика бурен скандал. В сряда парламентарната комисия реши да бъде запазен досегашният срок за отдаване на плажовете на концесия - 10 години.

Работниците от “Кремиковци” блокират София в понеделник

в. Новинар

Работниците от “Кремиковци” ще блокират всички входно-изходни пътища на София в понеделник, научи вчера “Новинар”. Затварянето на столицата ще започне от автомагистрала “Тракия”. Причина за поредния протест е нерешената съдба на комбината, който е в критично състояние, обясниха от предприятието. Миналата седмица “Кремиковци” подписа споразумение с един от кандидат-купувачите на завода – “Арселор Митал”, за доставка на суровини и изплащането на заплатите на работниците, но до момента по договора нищо не е изпълнено, казаха от комбината.

Заплата за всяка крава, иска министър

в. Стандарт

Земеделският министър обеща да свали акциза на рибарите на среща с протестиращите селскостопански производители днес. Той поиска и документи от животновъдите за състоянието на добитъка им, за да ги внесе в Брюксел, където да поиска разрешение за допълнително субсидиране на отрасъла. Така и ние като румънците ще можем да плащаме за всяка крава, обясни министърът. Той обеща и нисколихвени кредити, с които земеделците да купят фуражи. Цветанов покани представител на Сдружението на млекопроизводителите да пътува с него до Брюксел на 14 юли, където да представи исканията на бранша.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:17 | 03.09.22 г.
fallback