fallback

Пловдив Юрий Гагарин БТ продължава да преструктурира дейността си

Дружеството ще закрие звеното за самоохрана

14:13 | 09.07.08 г.

Пловдив Юрий Гагарин БТ АД-Пловдив ще закрие звеното за самоохрана «Сигурност и ГО» след решение на Съвета на директорите на дружеството и ще сключи договор с лицензирана фирма за охрана на дружеството, съобщи пловдивското дружество чрез БФБ-София.

Миналата година Пловдив Юрий Гагарин БТ закри звената “Нестандартно оборудване” и “Учебни и офис изделия” поради «относително малкия дял на тези звена в приходите на дружеството и системната им нерентабилност».

Компанията ще прекрати изплащането на дивидента за 2002 г., считано от 11 август, поради изтичане на петгодишна давност. Неизплатената към тази дата сума, остава в полза на дружеството.

Нетният финансов резултат на Пловдив Юрий Гагарин БТ за първите три месеца на годината е загуба на стойност 1,443 млн. лв. при печалба година по-рано от 1,6 млн. лв.

Загубата се дължи на намалена реализация за дружествата от група Булгартабак с 43 на сто на годишна база заради свръхпроизводството и презапасяването с цигарени изделия през четвърто тримесечие на 2007 г. преди вдигането на акциза за тези стоки от 1 януари тази година.

Нетните приходи от продажби на продукция намаляват до 7,4 млн. лв. от 9,5 млн. лв. към края на март 2007 г. Общите продажби възлизат на 7,7 млн. лв. при 11 млн. лв. за тримесечието на предходната година.

Днес 8 акции от капитала на дружеството смениха притежателя си при цена 63,2 лева.

Свързани компании:

Юрий Гагарин АД(YGAG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:49 | 14.09.22 г.
fallback