fallback

Тодоров АД продал Полиартс ЕООД заради генерирана загуба

Иван Тодоров обмисля да предложи на акционерите да гласуват за продажбата на притежавания хотел от дружеството

16:17 | 08.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Преустановяването на мажоритарното участие на Тодоров АД в Полиартс ЕООД е поради генерирани загуби, става ясно от протокола от проведеното на 7 юли Общо събрание на акционерите, публикуван в „Бюлетин Investor.bg“.

Полиартс ЕООД, което се занимава с хотелиерска дейност, е реализирало загуба за 2007 г., както и загуба за първото тримесечие на тази година в размер на 90 хил. лв.

Реализираният приход на Тодоров АД от хотелиерска дейност за 2007 г. е със 128 хил. лв. по-малко от предвидения за годината, казват от дружеството.

Тодоров АД е продал 86 на сто от акциите си в капитала на Полиартс ЕООД и понастоящем има 14 на сто от дяловете на последното. Иван Тодоров, който е мажоритарен собственик на Тодоров АД, е заявил на ОСА, че обмисля възможността да предложи на акционерите да гласуват за продажбата на притежавания хотел, който понастоящем е отдаден под наем, става ясно от съобщението на Тодоров АД.

С изключение на реализирания приход от хотелиерска дейност, дружеството спазва заложените в проспекта за миналата година цели. През 2007 г. Тодоров АД реализира приходи в размер на 2,56 млн. лв. от продажби на бутилирана продукция, 434 хил. лв. от хотелиерска дейност и отчете 280 хил. лв. консолидирана и 152 хил. лв. неконсолидирана продажба. Приходите от финансирания на компанията са отложени за 2008 г. Ръстът в приходите от продажби спрямо 2006 г. е в размер на 45,39%, като основен дял в приходите (87 на сто) имат бутилираните вина.

В проспекта на компанията за 2008 г. са заложени приходи в размер на 2,63 млн. лв. от продажба на бутилирана продукция, 752 хил. лв. от хотелиерска дейност и 400 хил. лв. от финансирания. За първото полугодие Тодоров АД реализира 1,06 млн. лв. приходи от бутилирана продукция.

Дружеството разполага със 711 дка нови лозови насаждения, като чрез тях си осигурява 100% собствен запас от грозде за производството на вино, отговарящо на капацитета на избата до момента.

Според Тодоров „в момента е изключително трудно на пазара за вино поради нелоялната конкуренция и предвид факта, че европейският пазар се е отворил и има голям внос на вина“.

Днес по позицията бяха прехвърлени 1300 лота при средна цена от 1,46 лв. за акция, което представлява спад от 2 на сто.

Свързани компании:

Тодоров АД(TDRF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:45 | 12.09.22 г.
fallback