fallback

Изплащането на дивидента от Каолин стартира от 1 август

Нетният дивидент, който всеки акционер ще получи, е 0,0285 лева на акция

16:59 | 07.07.08 г.

Началната дата за изплащане на дивидента от Каолин АД-Сеново е 1 август, а крайната – 1 ноември 2008 г., съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Нетният дивидент, който всеки акционер ще получи, е 0,285 лева на акция.

След изтичане на крайния срок за изплащане на дивидента, в рамките на петгодишния давностен срок, всеки акционер, който не е получил своя дивидент за 2007 г., ще може да го получи от дружеството в брой или по банков път след изрично отправено писмено искане за това на адреса на управление на дружеството.

Неполучените и непотърсени дивиденти след изтичане на петгодишния давностен срок се отнасят във Фонд "Резервен" на дружеството.

На акционерите, които имат лични сметки в Централен депозитар, дивидентът ще бъде изплащан чрез клоновете на УниКредит Булбанк АД.

На акционерите, които имат клиентска подсметка при инвестиционен посредник, дивидентът ще бъде изплащан чрез съответния инвестиционен посредник със съдействието на Централен депозитар.

Право на дивидент от Каолин имат придобилите акции от капитала му до 9 юли.

Консолидираният финансов резултат на Каолин към края на март е печалба на стойност 1,819 млн. лв. при печалба за съответния период на миналата година от 5,521 млн. лв.

Днес 10 100 акции от капитала на Каолин смениха притежателя си на цени между 10,25 и 10,292 лева.

 

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:36 | 13.09.22 г.
fallback