fallback

София поръчва 30 нови тролейбуса и 50 трамвая втора употреба

Трамваите ще бъдат внесени или от Испания, или от Германия

15:53 | 07.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Поръчка за доставката на 30 нови тролейбуса и 50 трамвая - втора употреба, подготвя Столичната община, каза пред БТА заместник-кметът по транспорт Велизар Стоилов. Докладът ще бъде внесен за гласуване на предстоящата сесия на Столичния общински съвет в четвъртък.

Трамваите, втора употреба, ще бъдат внесени или от Испания, или от Германия, уточни Стоилов. За тролейбусите ще бъде обявена обществена поръчка за доставка.

Финансирането на поръчката ще е смесено, каза Стоилов. Тролейбусите ще бъдат платени със собствени средства на „Столичен електротранспорт“, а за трамваите се водят преговори за финансиране с Европейската банка за възстановяване и развитие. Исканата сума е 11-12 млн. евро, каза Стоилов.

Миналата година „Столичен електротранспорт“ обяви поръчка за доставката на 30 нови тролейбуса, която беше спечелена от германската компания „МАН“. Конкурсната процедура беше оспорена от друг участник в конкурса, но Върховният административен съд излезе с решение през февруари тази година, което отхвърли оспорването на процедурата като неоснователно.

Конкурсната процедура тогава не беше завършена с подписването на договор за доставка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:12 | 27.08.22 г.
fallback