fallback

160 хил. лв. глоба за собственика на Тракия папир, не обявил концентрацията

Самото придобиване на част от капитала на Дуропак-Тракия папир не нарушава Закона за защита на конкуренцията

15:25 | 07.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за защита на конкуренцията постанови, че придобиването на част от капитала на „Тракия папир” АД от страна на „Дуропак” АГ и „Шнайдер и Шнайдер” ОЕГ, както и придобиването на част от капитала на „Дуропак-Тракия папир” АД от страна на „Дуропак” АГ, не нарушават Закона за защита на конкуренцията, съобщиха от комисията.

Комисията наложи две имуществени санкции на обща стойност 120 хил. лв. на „Дуропак” АГ, Австрия и една санкция от 40 хил. лв. на „Шнайдер и Шнайдер“ ОЕГ, Австрия, за липса на уведомления относно извършените концентрации.

„Тракия Папир” АД (към момента „Дуропак-Тракия папир” АД) е производител на велпапе, хартии за велпапе и опаковки, с които търгува в страната и чужбина. След сключването на сделката, контролът върху дружеството е променен от съвместен към едноличен.

През декември 2006 г. Schneider & Schneider Rechtsanwalte OEG прехвърли по-голямата част от дела си в Дуропак-Тракия Папир на другия основен акционер Duropack AG. Прехвърлянето бе осъществено чрез блокова сделка с 1 372 190 акции (42,41%) от капитала на пазарджишкото дружество на цена от 26,50 лв. за брой. Общата стойност на сделката е 36,36 млн. лв., като след нея Duropack AG притежава 90,24 на сто от дружеството.

На 2 юни 2007 г. Общото събрание на акционерите на Дуропак-Тракия Папир взе решение за отписване на компанията от регистъра на публичните дружества.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:56 | 12.09.22 г.
fallback