fallback

Лицензираха нов здравноосигурителен фонд

Лицензията дава право дружеството да предлага здравноосигурителен пакет „Комплексна медицинска помощ и грижа за здравето“

15:32 | 04.07.08 г.

Комисията за финансов надзор е издала лиценз за доброволно здравно осигуряване на Здравноосигурителен Фонд „Далл Богг: Живот и Здраве” ЕАД, съобщи КФН.

Лицензията дава право дружеството да предлага здравноосигурителен пакет „Комплексна медицинска помощ и грижа за здравето“.

Едноличен собственик на новото дружество е „Търговска лига – Национален център“.

Фондът е с едностепенна система на управление, като в състава на СД влизат Тихомир Каменов, председател на СД, Тони Веков, зам.-председател и изпълнителен директор, Славейко Джамбазов, член на СД и изпълнителен директор и Григор Горчев, Таквор Бохосян и Младен Григоров – членове на СД.

Брутният премиен приход по доброволното здравно осигуряване за периода януари-март на 2008 г., съгласно агрегирания отчет за доходите, е 8,237 млн. лв., което е спад от 25,7% на годишна база.

Броят на здравноосигурените лица по действащи договори към 31 март 2008 г. на дружествата по доброволно здравно осигуряване възлиза на 256 917 при 188 615 към края на първото тримесечие на 2007 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:42 | 10.09.22 г.
fallback