fallback

Преглед на печата за 4 юли

07:52 | 04.07.08 г.

От 20 дни поделението е разследвано за кражби в. Сега

ДАНС и военната прокуратура от 20 дни работят по сигнал за нередности при търгове за продажба на утилизирани боеприпаси точно от поделението, което се взриви вчера сутринта. След разглобяване от снарядите се отделя тротилът, който се продавал като промишлен експлозив, а месинговите части се предавали за скрап. "Образувано е дело за военно престъпление по служба срещу неизвестен извършител", научи "Сега" от източник от прокуратурата. Има подозрения, че фирмата, която се е облагодетелствала от търговете, косвено през други фирми е свързана със Златомир Иванов - Златко Баретата. Според агенция "Фрогнюз" идеята е била теренът да се разчисти и да се подготви за продажба.

Златни пясъци е пред фалит в. Новинар

Черноморският комплекс Златни пясъци върви към фалит, категоричен е председателят на Асоциацията на собствениците в курорта Марко Марков. Основната причина за това е, че туристите са с близо 40 процента по-малко в сравнение с миналата година въпреки понижението в цените на хотелските стаи с около 25 процента през този сезон, жалваха се хотелиерите. В момента нощувка в хотел с три или четири звезди в курорта варира между 30 и 50 лева. Само наемът на чадър и шезлонг на плажа обаче върви от 24 до 36 лева, напомнят бизнесмените. Летовниците в курорта се оплаквали най-вече от високите цени, лошото обслужване и непрестанния шум от дискотеките и капанчетата на плажа.

131% повече приходи от плажовете в. Стандарт

Приходите от концесията на 72 плажа за миналата година са 15,4 милиона лева, което е увеличение със 131% спрямо 2006-а, бе отчетено на правителственото заседание днес. Преди две години те са били 6,7 млн лева. При проверка миналото лято е установено, че в добро състояние са плажовете на Златни пясъци, Албена, " курорта Константин и Елена", Слънчев бряг и други.

Атанас Кънчев е новият изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" в. Дневник

Досегашният зам.-министър на финансите Атанас Кънчев е новият изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие", съобщиха от пресцентъра на фонда. Днес УС на ДФ "Земеделие" прие внесената оставка на изпълнителния директор на фонда доц. Димитър Тадаръков. След съгласувателна процедура с министър-председателя на Република България Сергей Станишев за изпълнителен директор на фонда бе избран Атанас Кънчев. Той ще бъде представен от министъра на земеделието и храните Валери Цветанов на пресконференция на 4 юли в 10.00 часа в МЗХ.

Препродават "Диамант" на части в. Дневник

Компанията "Виа пропъртис", която миналата година купи активите на фалиралия завод за стъкло "Диамант" в Разград, започна препродажбата му. Пловдивското дружество, собственост на Денис Бареков, което обещаваше над 50 млн. лв. инвестиции за съживяването на бившия инднустриален гигант, е продало някогашния цех за домакински порцелан, научи "Дневник". Продажбата е извършена в началото на юни и купувач е благоевградската фирма "Галчев инженеринг".

Производители на зърно хлопват кепенци в. Новинар

Очаква се много от производителите на пшеница да фалират заради ниската изкупна цена на суровината, която в момента е 320 лв. за тон, заяви вчера Красимир Аврамов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите. По думите му печалбата на фермерите е минимална, а ако суровината се продава за по-малко от 320 лв., те ще работят на пълна загуба. Зърнопроизводителите ще протестират заедно с млекопроизводителите на 9 юли пред земеделското министерство.

Топлинното счетоводство ни товари с още 300 лева в. Сега

С по около 300 лева ще олекнат джобовете на българските граждани след 2010 г. заради топлинното счетоводство. Това стана ясно от думите на Петър Иванов, изпълнителен директор на "Техем Сървисис". През 2010 г. започва да изтича 10-годишният срок на годност на първите уреди, които бяха монтирани по радиаторите. През 1999-2001 г. един уред струваше от 16 до 38 лв. в зависимост от вида си. С изпарителни ампули бяха най-евтини, а електронните струваха максимум по 40 лв. на радиатор. Сега на пазара има предимно уреди с възможност за дистанционно отчитане, чиято цена е 1.5 пъти по-висока.

Ирена Кръстева купи вестник и във Велико Търново в. Дневник

Издателят на вестниците "Монитор", "Телеграф", Политика" и "Меридиан Мач" са купили половината от великотърновския регионален всекидневник "Борба". Това е основният конкурент на в."Янтра днес", прочул се с критиките си към делата на няколко големи пътни компании в прохода Хаинбоаз и скандали с горски имоти в района. За серията си от разкрития тази година с наградата "Черноризец храбър" в категорията Журналист от регионална медия бе наградена Здравка Маслянкова от "Янтра днес".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:47 | 04.07.08 г.
fallback