fallback

Токът около Челопечене е спрян

Няма проблеми с водоснабдяването и газоснабдяването на столицата и районите около нея

10:18 | 03.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

В 7.50 часа тази сутрин по молба на Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението” във връзка с взривовете в с. Челопечене са изключени изводите за електрозахранването за селото и частично е прекъснат токът на селата в близост до инцидента – Яна, Кремиковци и Ботунец, съобщиха от ЧЕЗ.

Предстои в следващите часове, по молба на Национална служба „Гражданска защита”, да бъде прекъснато електрозахранването и на селата Чепинци и Локорско.

От ЧЕЗ уточняват, че няма регистрирани аварии с мрежата им вследствие на взривовете.

Софийска вода АД пък съобщава, че няма опасност за водоснабдяването на столицата след инцидента. Няма засегнати съоръжения на дружеството.

Мрежата за разпределение на природен газ в столицата също е здрава и стабилна, обясниха от Овергаз. „Няма изтичане на синьо гориво, не съществува и най-малка опасност за абонатите и гражданите на столицата“, се казва в съобщение на компанията.

Аварийният център на столичната газоразпределителна компания се е свързал и с диспечерите на Булгаргаз – оттам също успокояват, че няма повреди и по големите газопроводи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:09 | 14.09.22 г.
fallback