fallback

Арома отправя търгово за акциите на Астера козметикс при цена 9,80 лв.

Арома притежава 7,1% от капитала на Астера козметикс и възнамерява да придобие до 100% от капитала му

09:52 | 02.07.08 г.

Арома АД в качеството си на акционер, притежаващ 121 105 акции, представляващи 7,10% от капитала на Астера козметикс АД, възнамерява да придобие до 100% от капитала на дружеството, чрез отправяне на търгово предложение до всички останали акционери на последното, съобщи Арома чрез "Бюлетин Investor.bg".

Арома АД отправя търговото предложение на основание чл. 149б, ал.1 от ЗППЦК с цел придобиване на останалите 1 584 601 акции, представляващи 92,90% от капитала на Астера козметикс АД. Цената, която Арома АД предлага да заплати на останалите акционери на Астера козметикс е 9,80 лв. за акция или общо 15 529 089, 80 лв.

Търговото предложение е регистрирано за потвърждение в Комисията за финансов надзор на 30 юни 2008 г. и след потвърждаването му от надзорната институция ще бъде валидно от датата на овластяването на Управителният съвет на Арома АД от свиканото на 25 август 2008 г. Общо събрание на акционерите да осъществи сделката. Поканата за общото събрание на акционерите е подадена за обявяване в Търговския регистър на 01 юли 2008 г., въз основа на взетото решение от Надзорния съвет от 30 юни 2008 г. за свикване на това общо събрание.

Срокът за приемане на Търговото предложение от акционерите на Астера козметикс АД е 28 дни, считано от деня, следващ датата на публикацията на търговото предложение в два централни ежедневника.

Арома АД в качеството си на акционер на Астера козметикс АД си поставя за цел развитието на дружеството, като за изпълнение на тази цел, чрез описаната по-горе сделка има намерение да разшири участието си в дружеството, което да му позволи да консолидира дейността и да подпомогне постигането на поставените пред Астера козметикс АД цели за разширяване на пазарния дял на произвежданите продукти и подобрение на финансовия резултат.

Астера козметикс дебютира на БФБ чрез вторично листване на 25 март тази година. Дружеството има за основен предмет на дейност производството на четки за зъби и мокри кърпи.

В Съвета на директорите на Астера козметикс влизат Лукан Луканов - председател, Марийка Андреева – изпълнителен директор и член на СД, Георги Георгиев - член на СД. Основни акционери в дружеството са Лукан Луканов с 90% от капитала, Димитър Луканов с 5% и Марийка Андреева с 5%. Димитър Луканов и Марийка Андреева са изпълнителни директори на Арома АД, а Лукан Луканов е председател на Надзорния съвет на Арома АД.

До момента 50 акции от капитала на Арома сменят собственика си при цена 3,06 лева, а сделка с книжата на Астера козметикс няма. За последно дяловете на Астера козметикс се търгуваха на 6 юни, когато 121 100 лота смениха собственика си на цена от 9,79 лв. броя.

 

Свързани компании:

Астера козметикс АД(AC2)

Арома АД(AROM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:01 | 08.09.22 г.
fallback