fallback

„Ръководство въздушно движение“ с международен сертификат за съответствие

Сертификацията на ДП „РВД" е под двойна акредитация - на Българска служба по акредитация и на Службата по акредитация на Обединеното кралство и е с обхват „Аеронавигационно обслужване"

17:29 | 01.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

На държавно предприятие (ДП) „Ръководство въздушно движение” (РВД) утре официалното ще бъде връчен сертификат за съответствие с изискванията на международния стандарт ISO 9001:2000, като на церемонията в сградата на РВД ще присъства и министърът на транспорта Петър Мутафчиев, съобщиха от Министерство на транспорта.

Сертификатът ще бъде връчен на ген. директор на ДП „РВД“ Емануил Радев от Димитър Марикин, управител на „СЖС България“ ЕООД, член на групата SGS - Societe Generale de Surveillance, която е световен лидер в областта на контрола и сертификацията на стоки и услуги.

Сертификацията на ДП „РВД“ е под двойна акредитация - на Българска служба по акредитация (БСА) и на Службата по акредитация на Обединеното кралство (UKAS) и е с обхват „Аеронавигационно обслужване“ (АНО), включващо: управление на въздушното движение, комуникационно, навигационно и обзорно обслужване, аеронавигационно информационно обслужване, аеронавигационно метеорологично обслужване, енергийно и светотехническо обслужване и обучение на кадри за АНО.

По този начин, ДП „РВД“ покрива напълно изискванията на Анекс 1 на Регламент 2096/21.12.2005 г. на ЕК, който изисква от доставчика на аеронавигационно обслужване да докаже и функционирането на система за качество, включваща съответни системни наръчници и документи, определени от ръководството отговорни представители, наблюдаващи спазването и адекватността на процедурите, осигуряващи безопасната и ефективна дейност, извършване на прегледи на системата по качество и предприемане на подходящи коригиращи и превантивни действия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:36 | 13.09.22 г.
fallback