fallback

Преглед на печата за 26 юни

08:11 | 26.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

И Световната банка отчете: България се управлява зле в. Сега

България и Румъния получават най-слаби оценки за ефективността на държавното управление от всички членки на ЕС. Това показва най-новият доклад на Световната банка, който изследва качеството на властта в 212 държави по шест показателя.

Страната ни се представя особено зле в категориите "върховенство на закона" и "контрол върху корупцията". Което не е изненада за никого, тъй като рушветите и мафията виреят най-добре в страни с неефективна съдебна система. Другите критерии за оценка на държавното управление са политическа стабилност, качество на регулациите, ефективност на правителството и "чуваемост" на гражданите.

Бутат напред строителството на три магистрали в. Стандарт

Работна среща свика вицепремиерът Меглена Плугчиева за магистралите „Хемус”, „Марица” и „Струма”. Конкретни мерки за ускоряване строителството на тези пътни артерии решават заместник-министрите на транспорта Весела Господинова, на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова, на финансите Любомир Дацов, на околната среда и водите Чавдар Георгиев и изпълнителният директор на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” Милош Поцков.

Тази година трябва да започне изграждането на две отсечки от автомагистрала „Хемус” - Шумен – Белокопитово и Шумен –Търговище с обща дължина около 26 км. За строителството до края на годината трябват около 30 млн. лв. Дължина на автомагистрала „Марица” от Оризово до Капитан Андреево пък е 117 километра, като трябва да бъде въведена в експлоатация през 2010 г.

Кварталите в полите на Витоша правят най-много боклук в. Дневник

Жителите на софийските квартали Бояна, Драгалевци и Симеоново изхвърлят най-много боклуци. Всеки от живеещите в т.нар. Подвитошка яка прави средно по 444 кг отпадъци годишно. Това е с близо 200 кг повече от средното количество смет, което се пада на един софиянец, показва анализ за териториалното разпределение и състава на боклука, направен по поръчка на общината от фирмите "Алара 2000" и "Ерс-Кос".

В челото на класацията с над 400 кг отпадъци на година са и жителите на районите Банкя, "Средец" и Панчарево. Най-малко смет изхвърлят живеещите в район "Студентски", следвани от "Люлин" и "Подуяне", които правят почти три пъти по-малко боклуци от съгражданите си под Витоша.

Клубовете поискаха 25 млн. лева за ТВ права за три години в. Дневник

Професионалните футболни клубове в България направиха нова важна крачка към искането си за по-големи приходи от телевизионни права. Отборите пожелаха да получат общо 25 млн. лева за следващите три години.

Става дума за телевизионните права на А група, турнира за Купата на България и финала за Суперкупата до сезон 2010/2011 г. Инициативата беше подета от бившия президент на ЦСКА Александър Томов и собственика на "Литекс" Гриша Ганчев, които организираха среща в комплекс "Царско село" в края на март. Тогава се роди идеята за създаване на работна група, която да защитава интересите на клубовете.

БДЖ продава музеен локомотив на цената на автомобил в. Стандарт  

Музеен парен локомотив е обявен за продан при първоначална цена на нов лек автомобил. Офертата е на “Български държавни железници” ЕАД. Те обявиха търг с явно наддаване за продажбата на музейния експонат при първоначална цена от 19 992 лева без ДДС. В момента локомотивът се намира на спирка в русенското село Червена вода.

Наддаването ще е на 4 юли от 10 часа в сградата на БДЖ на ул. “Иван Вазов” в столицата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:46 | 05.09.22 г.
fallback