fallback

Подканват кметовете по морето да побързат с пречиствателните станции

Има множество общини по цялото Черноморие, където трябва да бъдат изградени пречиствателни станции за отпадни води, за да отговарят водите на европейските критерии

14:48 | 25.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) ще изпраща писма до кметовете на общини по Черноморието, с които ще ги приканва за по-голяма активност за подаване на проекти за изграждане на пречиствателни станции за отпадни води.

Това стана ясно от изказване на министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров пред подкомисията по усвояване на средствата от европейските фондове към Народното събрание.

Има множество общини по цялото Черноморие - населени места и курортни селища, където трябва да бъдат изградени пречиствателни станции за отпадни води, за да отговарят водите на европейските критерии, посочи Джевдет Чакъров, цитиран от БТА.

Той отбеляза, че след първото обявление за набиране на проекти за строителство във водния сектор е видно, че от Южното Черноморие са постъпили 16 инвестиционни намерения, а от северното - 6.

До края на седмицата МОСВ ще изпрати писма до всички черноморски общини, които не са подали до този момент проекти, да бъдат по-активни, за да няма санкции, каза министърът. Той добави, че е разпоредил да се подготвят писма и до всички кметове на общини с над 10 000 жители с оглед на поетите ангажименти до 2010 г. да бъдат построени пречиствателни станции за отпадни води, тъй като на този етап няма активност от тяхна страна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:38 | 06.09.22 г.
fallback