fallback

Преглед на печата за 21 юни

10:30 | 21.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Американско предложение за алтернативни на АЕЦ Белене нови мощности в АЕЦ Козлодуй в. Дневник

Темата за изграждането на нови мощности в АЕЦ Козлодуй стана особено актуална след срещата между Сергей Станишев и Джордж Буш във Вашингтон. Американското предложение за изграждане на 7 и 8 блок на АЕЦ Козлодуй би било с 300 – 400 милиона евро по-евтино, каза заместник директорът на АЕЦ Козлодуй Кирил Николов.

Според Кирилов, проектът в Козлодуй би бил по евтин, тъй като там има изградена инфраструктура и три готови площадки за реактори. Кирилов подчерта, че подобен проект може да бъде реализиран за 7 години.

Турски фирми на данъчен туризъм у нас в. Стандарт

Турски фирми обмислят да преместят бизнеса си у нас заради данъчните облекчения. Членове на турската Асоциация на младите бизнесмени в Тракия вече са проявили интерес за инвестиции в Свиленград, съобщиха от общината.

Те проучват възможностите за създаване на фабрика за строителни изолации. Намеренията на инвеститорите от южната ни съседка станаха ясни на срещата, организирана от асоциацията с кметовете на граничещите с Турция общини – Свиленград, Хасково, Ямбол, Димитровград, Елхово и Тополовград. Бизнес форумът бе в турския град Люлебургас със съдействието на генералния консул на България в Одрин.

Здравният министър иска увеличение на парите за клиниките в. Сега

"Ще предложа цените на клиничните пътеки, по които се плаща на болниците, да се увеличат с 10-12%", обяви здравният министър Евгений Желев в Шумен, цитиран от БТА. За целта ще е нужна актуализация на бюджета на здравната каса, а парите вероятно ще дойдат от хазната. Министърът поясни, че стойността на клиничните пътеки не е увеличавана от 3 г.

Желев допълни, че ще води разговори с бюджетната комисия в парламента и с финансовия министър по тази тема. По негови сметки 10-процентно увеличение на клиничните пътеки ще струва на бюджета от 150 до 170 млн. лв.

Още чиновници от пътния фонд дадени на прокурор в. Сега

Одитът на KPMG, изследващ имa ли непозволени връзки между чиновници от фонд "Републиканска пътна инфраструктура" (ФРПИ) и строителни фирми, вече е в прокуратурата. В доклада има имена на служители, които и в момента работят във фонда, призна министърът на финансите Пламен Орешарски. От думите му се разбра, че в документа одиторите са били посочили десетина случая на конфликт на интереси. Някои от визираните служители вече са напуснали, други са на постовете си, обясни Орешарски, който е шеф на управителния съвет на ФРПИ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:55 | 04.09.22 г.
fallback