fallback

До две години в Провадия ще има ново депо за отпадъци за 11 млн. евро

В плановете на местното градско управление влиза и изграждането на ветрогенераторен парк, разположен на Провадийско-Рояшкото плато

15:38 | 20.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

11 милиона евро ще струва изграждането на Депо за отпадъци в град Провадия. Това стана ясно по време на традиционната месечна среща на кметове от варненски общини с областния управител Христо Контров.

Проектът за депо ще бъде реализиран до две години. Средствата за изграждането му са осигурени по оперативна програма “Околна среда”. Според кмета на Провадия Георги Янев всички необходими документи са изготвени и предадени за одобрение в МОСВ.

Депото за отпадъци ще бъде на 3 км от Провадия в посока Айтос, където се намират вече изчерпани каменни кариери. По думите на Янев в депото ще има сектор за унищожаване и на опасни отпадъци.

В момента се работи и по актуализиране на стар проект за околовръстен път на Провадия, за да могат камионите с отпадъците на Девня, Вълчи дол, Ветрино и Суворово да не минават през центъра на града, на път за депото.

До дни ще бъде внесен и проект за пречиствателна станция, който също ще чака одобрението на екоминистерството. В плановете на местното градско управление влиза и изграждането на ветрогенераторен парк, разположен на Провадийско-Рояшкото плато.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:07 | 14.09.22 г.
fallback