fallback

През юли започва одит в Българския корабен регистър

Причината за проверката е, че в края на годината в регистъра влизат одитори на Европейската агенция за морска безопасност

15:22 | 19.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

От първи юли в Българския корабен регистър започва одиторска проверка, съобщи министърът на транспорта Петър Мутафчиев, цитиран от БТА.

Одитът ще обхване цялата дейност на фирмата. Причината за проверката е, че в края на годината в регистъра влизат одитори на Европейската агенция за морска безопасност. Ако нашият регистър не отговаря на изискванията, сертифицирането на българските кораби ще бъде поверено на друга организация.

Във връзка с приватизацията на Параходство „Български морски флот“ Мутафичиев заяви, че е възможно купувачът Кей Джи Маритайм Шипинг да влезе във владение на дружеството най-късно до края на годината. Припомняме, че преговорите между купувача и Агенцията за приватизация приключиха тази седмица, но това не означава финализиране на сделката, тъй като предстои проектът на договор да бъде внесен за одобрение от Надзорния съвет на АП, след което ще бъде предоставен за одобрение и от Министерски съвет.

Мутафчиев посочи, че е оптимист за бъдещето на БМФ и изрази задоволството си от работата на дружеството, от постигнатите финансови резултати и от постепенното обновяване на флота.

Съкращения в щата на Морска и Пристанищна администрация ще има, но те ще бъдат извършени на три етапа, за да не се получава голямо социално напрежение, каза още Мутафчиев. Той уточни, че предстоят дискусии по темата дали ръководството на бъдещата обща агенция може да бъде базирано във Варна или ще остане да действа в София, където е сега.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:16 | 30.08.22 г.
fallback