fallback

„Фьост Алпине”: Все още проучваме България за възможна инвестиция

Необходимото проучване, което „Фьост Алпине” извършва, ще приключи след лятото на текущата година

15:24 | 19.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

България продължава да е между четирите проучвани страни (в т.ч. Румъния, Турция и Украйна) за възможните терени за строителство на новия металургичен завод на „Фьост Алпине“ в Черноморския регион, съобщиха от австрийската компания.

Изявлението е във връзка с появилата се информация, че „Фьост Алпине” е изключила България от списъка на проучваните за възможност за инвестиции страни заради намаляване на размера на квотите на вредни емисии за страната ни от ЕК. „Фьост Алпине” със сигурност не е взела решение за изключване на България от списъка с възможните терени, подчертават от фирмата.

Необходимото проучване, което „Фьост Алпине” извършва, ще приключи след лятото на текущата година и единствено след това компанията ще бъде в състояние да определи най-подходящите терени, се казва още в съобщението на фирмата.

От „Фьост Алпине” посочват, че въпросът с парниковите емисии ще е важен фактор при вземане на крайното им решение. Обаче би трябвало да се има предвид, че директивата на Европейския парламент по отношение на парниковите емисии след 2012 г. все още не е приета и че „Фьост Алпине” се нуждае от яснота по този въпрос, за да вземе своето решение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:50 | 13.09.22 г.
fallback