fallback

8 млн. лв. са предвидени по ФАР за инвестиции в нови технологии и обучение

Крайният срок за подаване на проектните предложения в Министерството на икономиката и енергетиката е 6 август

11:05 | 19.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

В размер на 8 млн. евро е предвидената безвъзмездна финансова помощ от програма ФАР по схемата „Повишаване на конкурентноспособността на българските предприятия - фаза 3“. Крайният срок за подаване на проектните предложения в Министерството на икономиката и енергетиката е 6 август.

Това стана ясно при откриването във Велико Търново на информационен ден за програмата, организиран от регионалния офис на Агенцията за малки средни предприятия, предаде БТА.

Целта на грантовата схема е да бъде подпомогнат българският малък и среден бизнес от производствения сектор чрез насърчаване на инвестициите в нови технологии, съвети и консултации и професионална квалификация на персонала.

Финансовата рамка на проектните предложения е от 10 000 евро до 50 000 евро. Размерът на безвъзмездната финансова помощ не трябва да надхвърля 65 на сто от общия бюджет на допустимите разходи за всеки проект. Остатъкът се финансира от собствени средства или други източници, които трябва да са различни от фондовете на ЕС.

Бенефициенти по схемата за безвъзмездна помощ могат да бъдат юридически лица или еднолични търговци, регистрирани преди 1 януари 2006 г. по търговския закон или законите за кооперациите и за малките и средни предприятия, които за предходната година са реализирали годишен оборот над 100 000 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:12 | 03.09.22 г.
fallback