fallback

Каолин ще доставя варовик за ТЕЦ Марица Изток 2

Стойността на договора е 4,536 млн. лева и е за срок до края на 2009 г. или до изпълнение на договореното количество варовик

09:53 | 19.06.08 г.

През настоящата седмица приключиха процедурите, свързани с подписването на договор между ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД и Каолин АД във връзка с избор на последното за доставчик на 210 хил. тона варовик за сероочистващата инсталации на енергоблок № 1 в ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД, съобщи дружеството за добив и преработка на индустриални минерали чрез БФБ-София.

Стойността на договора е 4,536 млн. лева и е за срок до края на 2009 г. или до изпълнение на договореното количество варовик. Изпълнението на договора зависи от конкретните седмични нужди на ТЕЦ Марица Изток 2.

Това е вторият договор в последната една година, който Каолин АД сключва с ТЕЦ Марица Изток 2 за доставка на варовик за сероочистващите инсталации. Първият договор бе за доставка на 1 млн. тона варовик за сяроочистващите инсталации на блокове 7 и 8 в ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД.

Наред с това дружеството има 15-годишни договори за доставка на варовици и за сероочистващите инсталации за ТЕЦ Марица Изток 3 ЕАД, както и на новостроящия се AES Марица Изток 1, чийто старт се очаква в началото на следваща година.

До момента на днешната борсова сесия 26 акции от капитала на дружеството смениха притежателя си при цена 10,66 лева.

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:33 | 04.09.22 г.
fallback