fallback

Предвиждат допълнителна възможност за издаване на български визи на руснаци

В началото на месеца бе съобщено, че пред българското посолство в Москва стават големи опашки

12:47 | 17.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Предвижда се руски граждани в Москва да могат да кандидатстват за български визи в изнесен визов център като допълнителна възможност освен предлаганите до момента от българското посолство услуги, обяви заместник-министърът на външните работи Милен Керемедчиев, който наскоро се върна от посещение в Москва, съобщи БТА.

Целта на посещението е била да провери на място информациите за струпвания от кандидати за визи пред българското посолство, които чакат дни наред.

Керемедчиев заяви, че проблеми с руски граждани, които кандидатстват за български визи, няма. В същия ден при отварянето на консулската служба пред нея са били 50 човека, а за деня са били обслужени общо 450 човека.

В началото на месеца от Руския съюз на туристическата индустрия съобщиха, че руските туроператори са принудени да се редят на опашка от 4 часа сутринта за визи и пред сградата на българското посолство се извива огромна опашка от представители на туристически компании и частни лица. Причината била, че мнозина руснаци са си купили недвижими имоти в България и вече пътуват за почивка дотам самостоятелно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:47 | 17.06.08 г.
fallback