fallback

Около 1 млн. лв. очакват от приватизации в Ловеч тази година

От извършените през миналата година приватизационни сделки в община Ловеч постъпленията са около 950 хил. лева

15:26 | 16.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Очакваните постъпления през тази година в общинския приватизационен фонд в Ловеч са около 1 млн. лв., съобщи заместник-кметът Илинка Печева, цитирана от БТА.

Шестнайсет са включените в списъка за приватизация общински обекти - търговски дружества, както и обособени части от тях, нежилищни имоти със стопанско предназначение, обекти незавършено строителство.

Над 80 на сто от тези обекти се намират в селата на общината и това са предимно сгради на закрити училища и здравни домове. По думите на Илинка Печева, те биха могли да се преустроят както в хосписи за възрастни хора, така и в туристически обекти.

От общината подготвят нов сайт на приватизационния фонд, където желаещите да купят имоти ще намерят подробна информация за всеки един от обектите - застроена и разгъната площ, готовност за правен анализ, снимков материал.

От извършените през миналата година приватизационни сделки в община Ловеч постъпленията са около 950 хил. лева.

От сайта на община Ловеч става ясно, че в приватизационния й план се предвижда през 2008 г. чрез публично оповестен конкурс на един етап да се извърши продажба на около 70 на сто от обектите за приватизация, като ще се прилага и публичният търг с явно наддаване.

От Общинския фонд за приватизация и инвестиции предлагат 65 на сто от финансовите средства да бъдат разпределени за финансиране и съфинансиране на инфраструктурни проекти и други проекти по еврофондовете, а 15 на сто - за придобиване на ДМА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:27 | 16.08.22 г.
fallback