fallback

Изпратиха доклада до ЕК за усвояването на еврофондовете

В доклада е включена информацията за напредъка по конкретни ангажименти

15:19 | 16.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Вицепремиерът Меглена Плугчиева обяви, че днес е изпратен докладът в отговор на писмото на директора на Генерална дирекция "Разширяване" в ЕК Майкъл Лий.

"Готова съм за обективната оценка на ЕК, очаквам я и имам уверението и от еврокомисаря Оли Рен, и от Майкъл Лий, че екипът детайлно и обективно ще разгледа нашия доклад и ще даде мнение", каза Плугчиева.

Тя посочи, че в доклада е включена информацията за напредъка по конкретните ангажименти, формулирани в писмото.

На 8 май в писмо до зам.-министъра на финансите Майкъл Лий пише, че мерките, предприети от страната ни, не осигуряват на ЕK достатъчна основа, за да се заключи, че договорите по програма ФАР и Преходния финансов инструмент са легални, редовни и в съответствие с разпоредбите.

В писмото се казва още: Европейската комисия ще прекрати плащанията към двете изпълнителни агенции (САПАРД и ФАР), докато не се предприемат правилни действия до областите на безпокойство.

Лий стига и по-далеч, като категорично заявява, че продължителното спиране на плащания от Комисията не осигурява оправдание на българските власти при нарушаване на техните договорни задължения.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:17 | 24.08.22 г.
fallback