fallback

Собственикът на Градски транспорт Пловдив нарушава приватизационния договор

От Пловдивската общинска агенция за приватизация твърдят, че не се изпълнява точка от договора относно купуването на нови автобуси

13:58 | 16.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Компанията "Транс сити", собственик на пловдивската фирма "Градски транспорт", не изпълнява задълженията си по приватизационния договор, заяви председателят на Надзорния съвет на Пловдивската общинска агенция за приватизация (ПОАП) Дани Каназирева, цитирана от БТА.

Не се изпълнява точка 9.4 от договора за приватизация на превозвача, според която липсва инвестиция за доставка на 60 нови автобуса в "Градски транспорт", каза Каназирева. Тя поясни, че според договора за приватизацията "Транс сити" е била задължена да купи 60 нови автобуса. Колите за 13 млн. лв. са доставени и се движат по линиите си, но се изплащат на лизинг от фирма "Градски транспорт". Това, според Надзорния съвет на ПОАП, е нарушение на приватизационния договор.

Агенцията за приватизация даде срок от 30 дни на "Транс сити" да изпълни точка 9.4 от приватизационния договор, като прехвърли на своя сметка изплащането на автобусите. В противен случай договорът ще бъде развален и ще се търси неустойка.

Собственикът на "Транс сити" Ангел Батаклиев, който е общински съветник от БСП, заяви, че решението на ПОАП обслужва корпоративни интереси. Той поясни, че това е поредното престъпление от страна на управляващата коалиция от ГЕРБ, ВМРО, СДС и "Атака" спрямо фирма "Градски транспорт". Според Ангел Батаклиев управляващите защитават свои интереси, като искат да съсипят градския превозвач в ползва на конкурентни фирми.

„Фирмата беше пред фалит, но след като я приватизирах, повиши три пъти оборота си, който стигна 600 хил. лв. на месец. От това губят конкурентите ни, които искат да ни съсипят", каза Ангел Батаклиев и добави, че ще защитава правата си.

"Транс сити" спечели търг с явно наддаване за "Градски транспорт" ЕАД-Пловдив през март миналата година, като фирмата бе продадена за 5,128 млн. лв. при начална тръжна цена 2,630 млн. лв. В края на 2006 г. транспортната фирма "Хеброс бус"-Пловдив отказа да подпише договора за покупка на Градски транспорт Пловдив с твърдението, че ПОАП е поставила нови, неизпълними и неизгодни условия, коригирайки едностранно предварителния договор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:55 | 03.09.22 г.
fallback