fallback

Xetra ще увеличи почивните дни на БФБ-София

Новата търговска система не позволява извънредни търговски сесии, заяви Виктор Папазов по време на официалното откриване на новата платформа на БФБ-София

10:43 | 16.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

„Единственият потенциален проблем с новата търговска система на БФБ-София вероятно ще се прояви по време на официалните неработни дни, които по традиция у нас се отработват в събота. В такива случаи Xetra и респективно търговската система на БФБ няма да могат да работят”, заяви Виктор Папазов, председател на Съвета на директорите на БФБ-София, по време на официалното откриване на новата платформа на БФБ-София.

„По същата логика, когато има официален неработен ден в Германия, търговската система на БФБ няма да функционира”, каза още Папазов.

На откриването на Xetra днес присъстваха още финансовият министър Пламен Орешарски и изпълнителният директор на БФБ-София Бистра Илкова.

„Вижда се, че новата търговска система работи. От тук нататък остава да си пожелаем и цените на акциите да се повишават”, каза Пламен Орешарски.

Към момента общият изтъргуван оборот на БФБ-София остава нисък в размер на близо 300 хил. лв. SOFIX и BG40 отчитат повишения респективно от 0,91% и 0,97% до нива от 1 205,15 и 329,11 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:18 | 12.09.22 г.
fallback