fallback

Допълнителни пари от резерва за Южната дъга на Околовръстното

До края на месеца ще бъде обсъдена идеята за 200 млн. лв. за пътища от резерва, 60 млн. са предвидени за Околовръстния път на София

13:54 | 13.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Около 60 млн. лв. от държавния резерв ще са необходими за довършване на Южната дъга на Околовръстния път в София. Парите ще са част от допълнителните 200 млн. лв., които се предвижда да бъдат отпуснати за строителството на пътища в страната, вкл. на магистрала Тракия.

По думите на министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, който днес провери изпълнението на строителните дейности по Околовръстното, идеята за отпускането на тези средства ще бъде предложена за обсъждане в Министерски съвет до края на месеца.

Ако до два-три месеца приключи отчуждаването на терени, пътният възел „Драгалевци“ ще бъде готов до 30 август 2009 г., каза президентът на „Главболгарстрой“ Симеон Пешов, цитиран от БТА. Проектът трябва да бъде завършен до края на тази година заедно с пътен възел „Симеоново“.

Новото трасе е с широчина 46 метра, а на магистралите обикновено широчината е 29 метра. Общата стойност на проекта е 92,093 млн. лв. Дължината на обекта Софийски околовръстен път - Южна дъга е 4,6 км.

Пешов посочи, че за първи път в България се изгражда подобен магистрален път, който играе роля на околовръстен път и на градска магистрала, която обслужва южната и северната част на София. Той съобщи, че за всеки прилежащ към пътя имот ще има отклонение за канализация, електропроводи, телефонни линии.

Пешов припомни, че южната част на обекта беше изградена миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:45 | 14.09.22 г.
fallback