fallback

Откриха нов басейн във Варна за 9 млн. лв.

Новият обект е част от басейн „Приморски”, една част от който работи от есента. „Алекси Алексиев” може да обслужва 800 души едновременно

09:54 | 13.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

От днес във Варна вече функционира басейн „Алекси Алексиев”. Той беше открит официално снощи в присъствието на много гости, сред които и председателят на клуба на спортния деятел Иван Славков.

Инвестицията е в размер на 9 млн. лв. и е направена изцяло със средства на община Варна.

Новият обект е част от басейн „Приморски”, една част от който работи от есента. „Алекси Алексиев” може да обслужва 800 души едновременно.

Архитектурния проект е дело на арх. Саваков. Със своите размери – дължина 50 м. и ширина 20 м., той е пригоден не само за спортуващите за здраве и удоволствие, но и за хора с различни двигателни проблеми, както и за тренировки на всички практикувани водни спортове.

Басейнът разполага с модерни съблекални, сауна, кафене и два асансьора. Единият отвежда към кулата на 4 нива за скокове във вода на височина 3 м, 5м, 7,5м и 10 м, другият е предназначен за инвалиди, на които да осигури достъп до плажа през басейна откъм бул. “Приморски”.

По думите на Снежана Пенева – председател на клуб „Плувни спортове”- Черно море, старият закрит басейн, на чието място днес е „Алекси Алексиев” е работил цели 10 г. без санитарно разрешение за експлоатация от РИОКОЗ. Тя и колегите й са лобирали за такъв спортен обект години наред. Идеята за него Пенева споделя, че е още от първия кметски мандат на бившия спортист Кирил Йорданов.

Варненският кмет обеща до края на годината в града да бъдат обновени и изградени още 10 басейна, от които четири във варненски детски градини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:24 | 12.09.22 г.
fallback