fallback

ОСА на ХЕС гласува за дивидент от 0,14 лв. и обратно изкупуване на акции

Нетният дивидент на акция за акционери физически лица е 0,13 лева

15:20 | 12.06.08 г.

На проведеното Общо събрание на акционерите (ОСА) на Хидравлични елементи и системи АД е взето решение за разпределяне на брутен дивидент от 0,13684 лева на една акция, съобщи дружеството чрез „Бюлетин Investor.bg“.

Нетният дивидент на акция за акционери физически лица е 0,13 лева.

ОСА е гласувало „за“ и по отношение на проекта за обратно изкупуване на акции от капитала на дружеството. Обект на обратно изкупуване ще бъдат до 3% от капитала на дружеството, а максималният срок за неговото извършване – 5 години. За целта СД е овластен да определи конкретните дати за начало и край на изкупуването.

Минималната цена на обратно изкупуване е равна на минималната среднодневна борсова цена за акция за последните 52 седмици преди датата на обратното изкупуване, а максималната - 75% от максималната среднодневна борсова цена за акция за последните 52 седмици преди датата на обратното изкупуване.

Акционерите са гласували и за промени в Устава на компанията, като едно от тях гласи, че Съветът на директорите е овластен да увеличава капитала на Хидравлични елементи и системи в размер до 100 000 000 лева чрез издаване на нови акции в продължение на пет години.

 

 

Свързани компании:

Хидравлични елементи и системи АД(HES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:17 | 13.09.22 г.
fallback