fallback

Цената на компенсаторните инструменти ще се котира в абсолютни стойности

Поради тази причина, цена от 38,80 на сто в RTS съответства на 0.388 лв. в Xetra

10:28 | 12.06.08 г.

От понеделник в новата система XETRA цената на емисиите компенсаторни инструменти ще бъде изразена в абсолютна стойност, а не както досега – в процент от номиналната стойност, става ясно от съобщение на БФБ-София.

Поради тази причина, цена от 38,80 на сто в RTS съответства на 0,388 лв. в Xetra.

Освен това за всички облигационни емисии, обемът на всяка поръчка ще е изразен в номинална стойност, а не в брой облигации. Например обем на поръчка от 2 облигации с номинална стойност от 1000 лв. всяка в Xetra би бил изразен като обем от 2000 лв. Системата за търговия допуска въвеждане само на поръчки с обеми, които са кратни на номиналната стойност на една пазарна партида, т.е. 1000, 2000, 3000 и т.н.

Цената на поръчките за покупка и продажба на облигации се запазва както досега, т.е. изразена в процент от номиналната стойност.

Борсовата сесия на 16 юни ще стартира без в Xetra да са налице активни поръчки, съгласно правилата за търговия. Борсовите посредници могат да въвеждат и потвърждават поръчки за покупка и продажба считано от началото на pre-trading фазата на същата дата, т.е. от 09:00 ч. Във връзка с горното, всички активни поръчки в старата система за търговия RTS също ще бъдат служебно отменени от страна на борсата.

Борсовите членове, които не са регистрирали своите борсови посредници в реалната система имат възможност да направят това и от терминалите, помещаващи с в борсата най-късно до 13 юни, петък. Ако регистрацията не бъде извършена до тази дата, на 16 юни съответните борсови посредници няма да имат достъп до системата.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:42 | 31.08.22 г.
fallback