fallback

Работна група ще контролира проекта за АЕЦ Белене

Работната група ще осъществява цялостна координация и контрол на дейностите по подготовка и последващо изпълнение на проекта

16:55 | 11.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Със заповед на министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров от вторник се създава работна група за координация, мониторинг и контрол на техническото, административното и финансовото управление на подготовката и изпълнението на проект „Изграждане на нова мощност на площадката на АЕЦ „Белене" и сключените договори, съобщиха от министерството. 

Работната група ще осъществява цялостна координация и контрол на дейностите по подготовка и последващо изпълнение на проекта за изграждане на АЕЦ „Белене", както и мониторинг на извършената дейност. При осъществяване на задълженията и отговорностите си, групата ще получава необходимото съдействие от длъжностните лица в МИЕ и НЕК ЕАД, ангажирани с подготовката и изпълнението на проекта. Работната група ще отчита дейността си с тримесечни доклади, които се представят в Министерство на икономиката и енергетиката и НЕК.

Работната група е към заместник-министъра на икономиката и енергетиката Галина Тошева. Председател е Иван Атанасов, зам.-председател - Любомир Велков, а останалите членове на групата са Антон Иванов, Атанас Съйков, Иван Сачков.

Иван Атанасов е досегашен изпълнителен директор на Италчименте груп България, Любомир Велков е главен изпълнителен директор на НЕК, Антон Иванов е икономист, Атанас Съйков е директор на Дирекция „Управление при кризи“ в МИЕ, а Иван Сачков е държавен експерт в дирекция „Енергийни пазари и преструктуриране" в министерството.

В момента тече процедурата за избор на стратегически инвеститор на проекта за АЕЦ „Белене", припомнят от МИЕ. Миналата седмица НЕК подписа договор с френската банка БНП Париба, с което се слага началото на дейностите по структуриране на финансирането на проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:51 | 08.09.22 г.
fallback