fallback

Последна седмица за старата търговска система

Очаква се от следващата седмица БФБ-София да работи с Xetra

07:53 | 09.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Настоящата седмица вероятно ще е последна за старата търговска система RTS. Очаква се на 16 юни да бъде въведена Xetra, като два работни дни преди това (12 и 13 юни) борсата няма да работи. Прекъсването ще е във връзка с необходимостта от приключването от страна на Централен депозитар АД на всички сделки, сключени посредством съществуващите борсови кодове.

През седмицата ще се проведат и Общи акционерни събрания на 27 публични дружества. За утре (10 юни) са насрочени ОСА на Строителна механизация 2000, Варна-плод и Машстрой, за 11 юни- тези на Елпром-ЗЕМ и Българска холдингова компания.

За 12 юни са насрочени ОСА на Холдинг Център, Ямболен, Адванс терафонд АДСИЦ, ТК-ХОЛД, Фазерлес, Оригинал, Хидралвични елементи и системи и Медйни системи и Чугунолеене, за 13 – Пропъртис кепитъл инвестмънтс АДСИЦ, Холдинг Света София, Кристера, Булленд инвестмънтс АДСИЦ, Руен холдинг, ИД Бенчмарк фонд 2 акции, а за 14 – ХД Дунав, Балканкар-рекорд, Албена, Холдинг Кооп-Юг, КРЗ Одесос, Добротица БСК и Албена Инвест Холдинг.

На 13 юни (петък) е и последната дата за записване на акции от двукратното увеличение на капитала на Агро финанс АДСИЦ до 32,28 млн. лв. Компанията предложи за записване 16 137 954 нови акции с номинална стойност от 1 лв. и емисионна стойност от 1,20 лв. всяка. 

Още за Xetra:

Какво да имаме предвид при търговията с Xetra? 

Аукционите на Xetra ще са много по-различни от досега използваните у нас

С Xetra ситуацията при Кремиковци щеше да доведе до междинен аукцион   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:39 | 14.09.22 г.
fallback